Het slaapkenner netwerk

Wildzijde - of Moerbeizijde dekbed

Optisleep wildzijde of moerbeizijde dekbed 

* een dekbed uiterst geschikt voor de zomer!

zijde rups bolletjes theo bot


Het wildzijde dekbed van Optisleep is gevuld met 100% witte Tussahzijde, deze zijde is afkomstig van de zijderups.

De zijdeteelt stamt uit China, waar men al in de oudheid ontdekte hoe deze vlinder op de bladeren van de witte moerbei te kweken was. De Chinezen ontdekten ook hoe en op welk moment men de pop moet doden om de zijdedraad waaruit de cocon gesponnen is, in zijn geheel af te kunnen wikkelen.

Zijde werd een belangrijk exportproduct voor China en via de zijderoute werd de zijde tot in het Romeinse Rijk verhandeld.

In 552 werd door Perzische monniken een aantal eieren en larven naar Constantinopel gesmokkeld. Men kon voortaan het westen zijn eigen zijdeteelt opzetten (onder andere in de "Morea").

Tegenwoordig is de zijderups volledig afhankelijk van de mens voor zijn voortplanting en komt hij niet meer in het wild voor. De eieren doen er ongeveer 10 dagen over om uit te komen. Vanaf dan eten ze dag en nacht. Na een tijdje wikkelt de rups zich in een cocon van zijde. Deze zijdedraad is 300 tot 900 meter lang en ongeveer 10 micrometer dik. Ongeveer 5000 van deze cocons zijn nodig om 1 kilogram zijde te maken. De wildzijden dekbed past zich aan de temperatuur van de persoon, die er onder ligt. Het is een vederlicht dekbed met een hoge vochtregulerende werking. Zijde is zeer geschikt als zomerdekbed, omdat dit dekbed als koel wordt ervaren.

Zijde rups bolletjes in fabriek

Het spinnen van de zijden draden...


zijde dekbed theo bot optisleep

DEKBED OPTISLEEP WILDZIJDE

Dekbed gevuld met 100% witte Tussah wildzijde is heerlijk licht en dun. Een ideaal dekbed voor in de zomer doordat het koel aanvoelt.
Leverbaar in lichte uitvoering.
Uitvoering: Licht, warmteklasse 3 (DIS)
Tijk: Mako batist NM 135, 100% katoen superfijn voorzien van gestikte knoopsgaten t.b.v. 4-seizoenen drukknoopsysteem, met LOOP systeem
Kleur: Wit
Vulling: 100% witte Tussahzijde
Stiksel: Geaccentueerde lichaamscontouren en cirkels


Emperior silk, zijde, dekbed,sloop,overtrek, moerbeizijde, anti allergisch, minder rimpels,zijdezacht.


FILMSTERREN


Filmsterren hebben het slaapcomfort van zijde kussenslopen al lang geleden ontdekt... Zijde voelt heerlijk aan en houdt de huid gezond. Voor wie dit niet gelooft, je kan altijd beginnen met een kussensloop van zijde. Voor de prijs van een potje nachtcrème, zul je zien dat je huid 's nachts zachter wordt, je geen slaap-rimpels meer hebt 's ochtends en dat het haar veel beter in vorm blijft tijdens de nacht.
Geschreven door: Eddy Kuiper van Emperior Silk

slapen onder zijde, dekbed,sloop,overtrek,hoeslaken, kalkman en kuipers,gezond,antiallergisch,psoriasis,huidziekte,jeuk,voorkomen,theo bot bed,matras

Slapen onder zijde: dekbed, sloop, overtrek en hoeslaken, gezond, anti-allergisch (psoriasis, huidziekte ) minder jeuk door zijden beddengoed.

Merk wildzijde of moerbeizijde dekbedden: Optisleep collectie, Van Dyck, Emperior silk

Meer informatie op de nieuwe website : www.theobot.nl

Partner dekbed optisleep wol kameelhaar wildzijde en thinsulate dekbedvulling dekbed tekort