Het slaapkenner netwerk

Katoen

Katoen is een zachte, eencellige vezel, die uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant groeit.

Zuiver katoen wordt tegenwoordig ook gebruikt als vulmateriaal voor dekbedden. Door zijn hoge vochtregulerende en goed ademend vermogen is dit een ideaal dekbed. De tijk van dit dekbed is gemaakt van een 100% mako-katoen /satijn en is behandeld volgens het medicott procede. Wasbaar op 95 graden.

Katoenen dekbedden

Katoen is een van de alternatieve dekbedvullingen door het natuurlijk ademend en vochtopnemend materiaal. Door de hoge temperatuur waarop het katoenen dekbed gewassen kan worden is het katoenen dekbed een ideaal product voor mensen met een huisstofmijtallergie


Merk: Van Dyck, Brinkhaus, Silvana


Bij Slaapkenner Theo Bot vindt u ook zomerdekens van katoen in vele kleuren!


Van Dyck wafeldeken zomerdeken voor de warme zomer nachten

Maat: 160 x 270 cm 270 x 250 cm 

ADVIES voor een dekbed

*Welke kwaliteit dekbed ?

*Eenpersoons of tweepersoons dekbed?

Allereerst dient u te beslissen of u een eenpersoons dekbed dan wel een tweepersoons dekbed wilt. Mensen die voor een tweepersoons dekbed kiezen, geven aan dat zij kiezen voor gezelligheid en de warmte van hun partner. Zij die voor twee eenpersoons dekbedden kiezen, geven aan dat zij rustiger slapen onder een eenpersoons dekbed. ('s nacht niet hoeven te strijden om een deel van het dekbed). Bijkomend voordeel van twee eenpersoons dekbedden: u kunt onder een dekbed liggen dat aan uw eigen warmtebehoefte voldoet (een kouwelijke partner betekent in dat geval niet dat u ook het hele jaar onder een winterdekbed hoeft te liggen).


Kies het juiste dekbed formaat

Voor de lengte van uw donzen dekbed neemt u als uitgangspunt uw lichaamslengte. Tel daar 25 centimeter bij op en u heeft de juiste lengte voor uw dekbed. Voor de breedte neemt u de omtrek van uw lichaam +40 centimeter. Mocht u twijfels hebben over de juiste lengte of breedte dan adviseren wij u om eerder voor een ruimere variant te kiezen om er zeker van te zijn dat u "goed bedekt" de nacht doorkomt.

De keuze van een nieuw dekbed is belangrijk. Tenslotte gaat het zo'n tien jaar mee. En dan wilt u natuurlijk een exemplaar waaronder u comfortabel en gezond kunt slapen. Vele factoren bepalen samen het slaapcomfort van een dekbed. Wie op zoek is naar een nieuw dekbed komt dus voor een aantal keuzes te staan. Want comfort is een individuele aangelegenheid. Het aanbod en diversiteit van dekbedden is groot. Met het DIS-etiket is het makkelijk een dekbed te vinden dat het best bij u past.

Een aantal aandachtspunten worden onderstaand nader toegelicht, wat uiteindelijk bij u past willen wij u graag nader toelichten hiervoor bent u dan ook van harte welkom in de winkel van Slaapkenner Theo Bot. Voor het gemak hebben wij de punten hier voor u op een rijtje gezet. Welk dekbed u moet gaan kiezen is afhankelijk van diverse factoren zoals:


- Welk soort vulling is voor mij wenselijk?

- Welke uitvoering en model (enkelvoudig solo of 4-seizoenen) moet ik kiezen?

- Welke maatvoering?

- Welke eigenschappen heeft de tijk?

- Welke warmteklasse?

- Welke gewichtsklasse?


Meer informatie op de nieuwe website : www.theobot.nl